lørdag den 15. september 2012

Chokolade ganache 1:1


Jeg har aldrig været rigtig vild med smørcremer, måske er fordi jeg aldrig har fundet den rigtige. Jeg tror det er fordi den bliver for smøragtig, og da jeg ikke er den store smør elsker er det ikke noget jeg synes om. Jeg har været i praktik i Odense chokoladehus og der lærte jeg hvordan man skal lave en ordentlig ganache, og det gode er at man kan putte hvilken som helst smagsvariant i som man lige synes :-) 

Opskriften på 1:1 chokolade ganache er utrolig simpel. Det eneste du skal bruge en del piskefløde og en del mørk chokolade, så det er til at huske. Opskriften på hvordan du skal gøre kommer her:

1:1 chokolade ganache

For eksempel kan du bruge: 250 ml (2,5 dl) piskefløde
250 g mørk chokolade (brug en mild mørk chokolade, feks 55%)
Herefter kan man tilsætte hvilken som helst smag du ønsker, feks. hvis man gerne vil have en hindbær smag, kan du tilsætte en smule hindbærekstrakt osv. :-)   

Piskefløden bringes i kog og hældes over den hakkede mørke chokolade. Lad det stå i ca. 5 minutter. Rør forsigtigt fløden og chokoladen sammen indtil en jævn masse fremkommer. Sæt ganachen på køl indtil den har den rette konsistens. 
Ganachen kan bruges til mange ting fx. op smøring af kager og/eller inden i macarons m.m. 

God bage lyst!







Ingen kommentarer:

Send en kommentar